Povrat i zamjena robe

Povrat i zamjena robe

Euroalba d.o.o. Vam jamči vrhunsku uslugu i ostvarenje maksimalne vrijednosti za Vaš novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, vratite ga u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu (kad se ne radi o osobnom preuzimanju nego se roba šalje poštom ili dostavnom službom) ovlašteni ste jednostrano prekinuti ugovor ne navodeći razloge za to, i to u roku 14 dana od dana isporuke proizvoda, odnosno isporuke posljednjeg proizvoda iz narudžbe. Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možeze preuzeti na linku:

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostarnog raskida Ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznium odnosima. Povrat uplaćenog iznisa izvršit ćemo nakon što je roba vraćena. Povrat robe morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kad ste nam izjavili jednostrani raskid Ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostarni raskid Ugovora, a ukoliko kupac želi, može nam se obratiti na tel. 01 2406 488 ili email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom. Vraćeni proizvod mora biti neoštećen, s odgovarajućim originalnim etiketama i deklaracijom.

Povrat artikala mora biti izvršen unutar 14 dana a proizvod ne smije biti korišten, te mora biti zapakiran u originalnu neoštećenu ambalažu, s neoštećenom deklaracijom, i mora uz njega biti priložen originalni račun.

Pošiljku možete vratiti na slijedeće načine:

... dostavom pošiljke osobno na adresu Euroalba d.o.o., Obrtnička 2, 10000 Zagreb;

... slanjem pošiljke putem pošte;

... slanjem pošiljke dostavnom službom

Trošak povrata ili zamjene robe po osnovi greške na proizvodu snosi Euroalba d.o.o., i ovisno o želji kupca i stanju lagera, bit će izvršena zamjena ili povrat novaca.

Troškove povrata u slučaju da se ne radi o greški na proizvodu u cijelosti snosi kupac.

Povrat robe kupaca iz EU

Trošak povrata i/ili zamjene robe za kupce iz EU ide na njihov vlastiti trošak. Povrat novca moguć je tek po prijemu vraćene robe.

Zamjena robe

Kupac može reklamirati proizvod osobno ili ga poslati na adresu tvrtke Euroalba d.o.o.

Adresa za povrat robe koja se želi zamijeniti je: Euroalba doo, Obrtnička 2, 1000 Zagreb.

Ukoliko je razlog zamjene oštećena ili neispravna roba, zamjena ide na račun tvrtke Euroalba d.o.o., a ukoliko je riječ o zamjeni robe zbog želje kupca, kupac šalje robu o svom trošku.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati najbolju moguću uslugu za svakog kupca.

Ako prilikom preuzimanja robe kupac primijeti bilo kakvo oštećenje, dužan je reklamaciju uputiti dostavljaču na licvu mjesta te istu javiti pismenim putem tvrtki Euroalba d.o.o.

Pravo na otkazivanje narudžbe

I trgovac (Euroalba d.o.o.) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid Ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava.

Ukoliko trgovac (Euroalba d.o.o.) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, kupcu se nudi zamjenski artikla, a ukoliko ga kupac ne želi, uplaćena sredstva se u cijelosti vraćaju kupcu.

Ukoliko kupac odluči raskinuti Ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava bit će izvršen u roku 3 (tri) radna dana.

Ukoliko kupac odluči raskinuti Ugovor (otkazati narudžbu) nakon što je roba poslana na isporuku, povrat sredstava bit će izvršen u roku 3 (tri) radna dana nakon primitka povrata robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave slanja narudžbe.