Finger Alert

finger-alert-logo

   Djeca su stalno u pokretu. Od trenutka kad se probude i krenu u istraživanje svijeta koji ih okružuje, njihove ručice hvataju sve što im je nadohvat. Urođena znatiželja i nemogućnost prepoznavanja opasnosti neminovno dovodi do povećane mogućnosti ozljeđivanja, posljedice kojeg nerijetko budu povrede ruku i prstiju koje su prikliještila vrata. Finger Alert trake za vrata zaštita su prste. One zatvaraju prostor između vrata i okvira vrata.


Sistem onemogućuje da djeca gurnu prste između vrata i dovratnika čuvajući ih tako od ozljeda.

Istraživanja provedena u Nizozemskoj (zemlji proizvođača Finger Alerta) i Velikoj Britaniji govore o 7.000 (Nizozemska), odnosno 40.000 (Velika Britanija) djece godišnje, koja zatraže hitnu medicinsku pomoć zbog povrede prstiju koje su nastale zbog priklještenja na vratima.
Medicinski troškovi i troškovi osiguranja za navedene slučajeve procjenjuju se na iznos od oko 16 milijuna eura godišnje.

Upravo iz tog razloga, velik broj institucija u kojima se okupljaju djeca (dječji vrtići, igraonice, dječji odjeli u bolnicama, restorani...) odlučio se za prevenciju i na svoja vrata ugradio Finger Alert.
Osim zdravlja djece, koje je definitivno na prvom mjestu, izbjegavaju se moguće prijave za nemar, odnosno za neodgovarajuće radne uvjete - sudske tužbe i plaćanje nemalih odšteta.
Stoga je preporučena uporaba Finger Alerta na svim vratima koja su dostupna djeci.

 

Finger Alert Pro 170˚-180˚

Finger Alert 170-180˚ sastoji se od dvije trake za zaštitu – jedna za unutarnju, druga za vanjsku stranu vrata, te od traka za njihovo učvršćivanje (klik spajanje) – također po jedna za svaku stranu.

Finger Alert Professional 180˚ postavlja se nadasve jednostavno i brzo. Sama klik traka lako se odvaja za potrebe održavanja.


• trajnost: isprobano na 250.000 otvaranja i zatvaranja vrata
• boje: bijela, crna i antracit
• širok kut otvaranja od 22 cm
• vrlo lako se postavlja vijcima ili ljepljivom trakom
• vrijeme postavljanja: 5-8 minuta po traci
• certificirao TÜV

FA180-technicaldrawingfinger-alert-pro-white

finger-alert-pro

 

Finger Alert 110˚

fingeralert 5Finger Alert 110˚ posebno je razvijen za kućnu i manje zahtjevnu profesionalnu uporabu. Sastoji se od široke trake za unutarnju stranu i uske za vanjsku stranu vrata. Pogodan je za vrata maksimalne debljine 5 cm i kuta otvaranja do 110˚.

 


• trajnost: isprobano na 100.000 otvaranja i zatvaranja vrata
• boje: bijela i prozirna
• vrlo lako se postavlja ljepljivom trakom (za profesionalno
korištenje, traka se učvršćuje vijcima)
• certificirao TÜV

fa-110-story-meer-kb

 

Za originalnu web stranicu proizvođača kliknite ovdje.